На всеки човек в днешно време му се налага да закупи поне веднъж в живота си ключове и контакти за дома. Така е, но когато отидете в магазина и започнат да Ви предлагат най-разнообразни модели ключове и контакти, добре ще бъде да знаете основната разлика между немски и италиански стандарт при ключовете и контактите.

Както знаем България от дълги години е обвързана по един или друг начин с Германия, дали чрез валутния борд и обвързването на лева с марката (по настоящем с Еврото) или военни съюзи в миналото, но така или иначе в нашата страна най-популярният стандарт при ключовете и контактите е немският! Точно поради тази причина и най-популярния тип контакти е "Шуко", пак от немски. Да, обаче в последните години в страната все по-масово започват да се монтират и употребяват все повече италиански стандарт контакти и ключове. Все пак Италия е страната на модата, а щом съществува "Италиански" стандарт, логично ще значи и модерен в същото време.

Визуално разликата между двата стандарта се състои в това, че италианския стандарт е практически модулен или вариант, който се сглабя, наставя и пр.  Един модул немски стандарт е равен на два модула италиански. Пример Контакт шуко е 2 модула итлиански стандарт и в същото време 1М Немски. На същия принцип са и ключове, розетки и др.

KW4180 Контакт ИТАЛИАНСКИ стандарт 2P+Е 1 мод. 16A детска защита цвят Бял  Living Now  Контакт - 1М Италиански стандарт

 

 

 

KW4141 Контакт ШУКО 2P+E 2 мод. 16A детска защита цвят Бял Living Now Bticino Контакт - 1М Немски стандарт или 2М Италиански стандарт

 

Много е важно преди монтажа на конзолните кутии за ключовете и контактите да знаем какво сме си харесали за монтаж, защото в много случаи конзолите за италиански стандарт са напълно различни от тези за немски, както и е невъзмоно монтажа на да речам 3М италиански стандарт при монтирани две модулни конзоли немски!

За да Ви консултираме максимално добре, заповядайте при нас - на бул "Ломско шосе" 86, по телефона или онлайн чрез многобройните форми за контакт!

За допълнителна информация разгледайте видеото от линка по-долу.

https://www.youtube.com/watch?v=uhwwnSdlgtM

Comments (0)

No comments at this moment
Продуктът е добавен към любими
Product added to compare.